2b

6.02.2020

Uczniowie klasy 2b degustowali dzisiaj tradycyjne potrawy kuchni francuskiej. Rozpoczęliśmy  od tradycyjnego "pachnącego" sera camembert, gruyere, foie gras, kiełbasek salami i pasztetu z kaczki. Na deser dzieci skosztowały  croissants, creme des figues, creme brulee i ciasteczka makaroniki. Uczniowie już wiedzą jak smakuje tradycyjna kuchnia francuska i każdy znalazł coś dla siebie.

View the embedded image gallery online at:
https://sp51.gdynia.pl/index.php/klasy/2b#sigFreeIdbd5a6af17d

11.12.2019

View the embedded image gallery online at:
https://sp51.gdynia.pl/index.php/klasy/2b#sigFreeId3e4905a24c

5.12.2019

View the embedded image gallery online at:
https://sp51.gdynia.pl/index.php/klasy/2b#sigFreeId883a16e08d

6.12.2019

View the embedded image gallery online at:
https://sp51.gdynia.pl/index.php/klasy/2b#sigFreeId0cf4ed7e94

28.11.2019

View the embedded image gallery online at:
https://sp51.gdynia.pl/index.php/klasy/2b#sigFreeIdd1c9850f49